Ikinä en ennen ole saanut vastaavanlaista pyyntöä: tekisinkö kiltin. Mietin tovin ja totesin, ettei ole moisista minkäänlaista kokemusta ja olin jo heittää hanskat tiskiin. Mutta Pekka lupasi auttaa asiassa ja lähetti tälläisen linkin: http://www.utilikilts.com/company/products/kilts/survival/

No, ei kun muokkaamaan ja Kesäyön villitys numero 4 oli valmis. Kangas tilattu Kestovaippakaupasta, jonka toimitus tökki hieman (ei ollut kangasta varastossa niinkuin piti) mutta perille se viimein saapui. Strategisia mittoja en taida niin kauheasti paljastaa muuten, kuin että edestä menee n 30cm kaksinkerroin ja pituus on 50cm. Laskoksien väli 10cm ja yläosasta kolminkerroin.

 

Taskujen kanssa olikin hieman päänvaivaa: sivuissa taskut piilossa taitosten alla. Ensin suunnitelmissa oli reisitaskut + takataskut, mutta teon aikana niistä luovuttiin ja tehtiin 4kpl irrotettavia roikkutaskuja, kooltaan n 25x20cm. Takana 8cm pitkät napinlävet vyölle. Uhkasin piruuttanikin ommella jotain vaaleanpunaista näkösälle, mutta lopulta tein yhden taskun sisäpuolelle napinläpien väliin punaisen sydämmen aplikoiden. Näin menee piiloon sekin.

Pekka on harrastanut pitkään nartiota ja keväällä kirpputorilta ostamastani nappilaatikosta löytyi partiomerkin näköiset napit. Ne oli ehdottomasti saatava eteen koristeeksi! Vyötäröllä on lisäksi 4 nappia (2+2) kankaan molemmin puolin.

Tyytyväinen mies taisi Pekka olla, kun kilttinsä sai. Ja minä pääsin kokeilemaan jotain ihan uutta: käärmeitä käsissäni! Niin kauan oli mukavaa, kunnes toinen päätti mennä hihaan!