Kirjoitin tämän jo kertaalleen, mutta nettiavaruus sieppasi sen mukaansa, joten tässä uudelleen kirjoitus.

Minulta on monesti udeltu miten teen aplikointeja ja tässäpä nyt tietoa:

Valitaan ensin kuva. Se voi olla netistä tulostettu, itse piirretty tai jostain lehdestä bongattu. Mm. Ottobree lehdissä on aika ajoin ihan kivoja aplikaatiokuvia. Aloittelijan kannattaa mielestäni valita helppo kuva ja lähteä siitä liikkeelle. Tämä kuva on otettu netistä, tulostettu ja leikattu paperilta.

Sitten valitaan sopiva kangas, mistä  kuva leikataan. Itse valitsin juhlapukukankaan, mutta tässä mallaan sitä bambusingleen kun se oli kangaskasan päällimmäisenä.

Sitten otetaan liimaharsokangas (saa mm. Eurokankaasta). Ohut, paksu, kaksipuoleinen, riippuen tarpeesta. Värejäkin on erilaisia. Itse silitän ensin kuvan liimaharsoon ja sitten leikkaan sen siitä irti. Mutta moni leikkaa ensin kuvan liimaharsosta ja silittää sen sitten kuvaan kiinni.

Sitten kuva laitetaan ommeltavalle materiaalille nuppineuloin, ellei liimaharso ole kaksipuoleista.

Ommellaan kuva kiinni. Itse käytän napinläpisäätöä, mutta tiedän monien käyttävän normaalia siksakkia, tikinpituus säätönä 0,5. Tämä on se aikaavievin vaihe, missä kannattaa olla huolellinen. Jos paininjalka löytyy läpinäkyvänä, se helpottaa ompelemista.

Tälle näyttää oomeltu kuva oikealta ja nurjalta

Laaduntarkkailija töissä

Ja valmista tuli!

Paidan kaava on Ottobreestä 1/05 Veloursvetari. Koko 74cm. Kankaana Kestovaippakaupan velour.

Housujen kaava Ottobre 6/07 Viikari sverarihousut. Koko 74cm. Resorit kaapinperältä.

Valmis puku tuli kahdesta 50cm pätkästä. Olin tilaavinani tätä 1m, mutta se tulikin kahdessa kappaleessa. Onneksi sentään riitti tähän hyvin.