Voi elämän kesä! Tätä pukua olen kyllä nyt tehnyt hartaasti. Ensin meni hermot noihin taskuihin, kun ne eivät meinanneet asettua nätisti paikalleen. Ja housuissa en tietenkään muistanut jättää varaa vyötärölle vaan taskut meni liian ylös. Huomasin sen vasta ommeltuani housujen sivusaumat. Voi kökkö! Onneksi keksin pistää vyörölle kuminauhakujan erikseen, tosin se ei vielä ole ommeltu, kun odotan mittaa. No, eihän siinä sitten kaikki: saumuri katkoi vasenta neulan lankaa joka 5-10cm välein. Vaihdoin väliin jo mustat langat (ja ompelin edellisen postauksen  puvun) muttei se loppunut. Onneksi keksin viimein vaihtaa neulan ja langan katkeaminen loppui! Olin jo ihan valmis heittämään koko romun kaapinperälle.

No, mutta naapurin Iida tulee saamaan jotain itsetehtyä syntymäpäivälahjaksi. Tiesin heti mitä tästä kankaasta tulee, kun näin sen Miinan (http://www.miinanlangat.blogspot.com/) blogissa. Miina ihana lupautui metrin palan myymään kangasta, kaunis kiitos vielä siitä! Kaavana Suuren Käsityölehden 1/05 liivihame koossa 116cm. Kangas puuvillaa.

Kaverikseen tein tämän paidan trikoosta. Kaava Suuresta käsityölehdestä 3/07 t-paita pitkällä hihalla ja koko 110cm. Taskut samaa kangasta kuin liivimekossa ja kanttaukset vanhaa lakanaa.

No, housut tein sitten vielä myös, kun tuntui että tarvetta niille olisi. Kaava Ottobreestä1/09 Saimi svetarihousut koossa 110cm. Kuulin kyllä eilen illalla, ettei resorilliset housut ole mieleiset. No, aika näyttää... Kangas joustofroteeta.

Vielä paita ja housut:

Ja koko puku:

Toivottavasti kelpaavat.