Minulta kysyttiin tässä, että miten taskuvaippa ommellaan? No, eihän siinä mitään, kuvien kanssa tässä selvennystä heille, ken taskuvaippoja joskus tahtoo tehdä itse.

Tarvikkeet:

tarranauhaa (suositellaan Aplix, Velcro tai Touchtape mutta käytin ihan sitä mitä Eurokankaasta saa)

kuminauhaa (suositellaan framillonia mutta käytin ihan tavallista 90 asteen pesun kestävää)

sisä- ja ulkokangasta (tässä Eurokankaasta ostettua Clima lite sisäkangasta valkeana ja sinisenä hintaan 7,90/m ja vihreää pul-kangasta hintaan 14,90/m)

lankaa

vaipan kaava (itse käytin 8-18kg lapselle tarkoitettua Elsa-Maijan kaavaa joka on pikkuhousutyylinen kaava johon osoite on tämä: http://www.kestovaippainfo.fi/tee-se-itse/index.php?action=viewarticle&artid=41)

 

Ja sitten niihin ohjeisiin!

Leikkaa ulko- ja sisäkankaasta kaavojen mukaan vaippa. Huomaa saumavarat eli ovatko ne jo ennestään kaavassa vai pitääkö ne lisätä.

Tässä siis tulossa kaksi vaippaa, valmiiksi leikattuna kankaasta.

Leikkaa tarrat. Pehmeää puolta menee enemmän kuin karkeaa. Varmista myös tuleeko kaavan mukaan pesutarrat.

Ompele pehmeä puoleinen tarra ulkokankaaseen.

Laita sisä- ja ulkokangas oikeat puolet vastakkain. Pulista tietää oikean puolen siitä, että se on enemmän kankaan mallista. Nurjapuoli on se muovitettu.

Ompele yhteen. Itse ompelin saumurilla, mutta voi ommella myös tavallisella koneella eli ensin suora tikki ja sitten vielä siksak. Vihreä ulkopuolen pul, sinisävyinen sisäpuolen  Clima lite. Taakse jätin täyttöaukon imuille.

Ompele kumihauhat siksakilla.

Käännä ja ompele takapuolelle tarra.

Ompelin vielä takakuminauhan "pussiin" ja reunoille ompeleet eli piilotin kuminauhat kujiin ja tälle sen pitäisi nyt näyttää ulkoa.

Tässä vaipat vielä sisältä.

Ja vaipat kiinni.

Takana olevasta täyttöaukosta lisätään vaipan sisälle imua ja eikun päälle!