Viimeaikoina olen tuumaillut joulua. Lumi maassa sen aikaan on saanut. Mietin pitkään että minkähän hameen pistän päälle jouluna. Minulla ei todellakaan ole oikeasti yhtään jouluhametta! Leenalta sain tällaisen hameen puolirikkinäisenä, kun pari saumaa lommotti auki. Siitä se idea sitten lähti...

Olisin halunnut helmaan punaista kangasta. Mutta sitä ei varastossani ollut. Ja olen uhannut etten loppuvuonna osta kankaan kangasta, se on jo pari kuukautta suhkot hyvin pitänytkin paikkaansa ja kankaita on tuhottu jonkin verran, muttei vielä kiitettävästi! Joten päätin aloitta aplikoimalla jonkin jouluaiheisen kuvan helmaan.
Pipareita puuvillasta oli ideani. Kaikki tykötarpeet varastostani. Silmät helmiä, napit nappeja ja nyöri vanhahkoa hopea-punaista.

Helma oli edelleen liian lyhyt omaan makuuni (tykkään täyspitkistä hameista) joten helmaan laitoin noin 25cm pätkän Finlayssonin puuvillaa mitä jäi Hannah-tunikasta yli.

Näyttää ihan mukiinmenevältä. Huomaan vain itsessäni sen ongelman, että erivärisiä kankaita on todella vaikea yhdistää omaan silmään sopivaksi. Tähän olisi sopinut mielestäni se punainen niin paljon paremmin... Mutta opetella pitää tätä eri sävyjen yhdistämistä vielä paljon!

Salama-kaulaliina on aloitettu jo saajan väritoiveiden mukaan. Tosin tämän illan on ollut toinen puikko tiellä tietämätömillä, josko se jostain löytyisi huomenna. Ja yhdet villasukat sain valmiiksi jo, se lienee seuraava postaus kun ehdin.