Tapasin eilen Marin, joka pitää porkkanatarha-blogia osoitteessa http://porkkanatarha.blogspot.com/ . Hän antoi hyviä vinkkejä miten kannattaa aplikoida kuvia. En ole sitä koskaan oikein edes tehnyt, mutta nyt tavatessamme näimme aivan ihanan hirvipaidan yhdellä pojalla ja kumpainenkin taisi vähän ihastua (siis siihen paitaan, olihan se poikakin ihan söötti). No, kuten Mari sanoi, mie se kerkesin ehtiä tehdä moisen paidan ensin.

Tästä se lähti: kaava, piirretty täysin omasta päästä. Mittaa pällä 29cm ja leveyttä kapeimmalta kohtaan noin 8cm ja paksuimmalta 21. Sarvet pituudeltaan 20cm ja 14cm korkeat.

Jostain kangaslaatikon kätköistä löytyi kuin löytyikin liimakangasta. Helpotti kyllä ompelua. Ainoa miinus oli se, että se oli vanhaa eikä todellakaan tarttunut joka kohdasta kunnolla kiinni! Eli seuraavaksi hyvä syy mennä Eurokankaaseen, sieltä Marin mukaan sitä (kin) saa.

Ompelin ensin päähän silmät college-kankaasta. Pää ruskeaa trikoota. Tässä vaiheessa se vielä oli helppoa! Tikki oli lähes samaa kuin millä tehdään napinläpiä, elleipä ollutkin koneen asetukset sillä. En muista enää.

Sitten istutin pään ja sarvet paitaan nuppineuloin. Helppoa kuin mikä, ennenkuin tajusin ettei koko hirvi mahdukkaan noon 104cm paitaan! APUA! Eikun sarvet lyhemmäksi.

Ja tälle se näytti ompelun jälkeen. Tässä vaiheessa vasta huomasin, miten kamalan pahasti tuo valkoinen liimakangas näkyykään alta. Sen kanssa oikeasti kannattaa olla tarkkana!

No, onneksi tuo pään koko ei haitannut sitten isän ja ukin paidassa. Niissä kaava on oma, otettu paidoista. 104cm kaava on "tähtipaita" Ottobre 4/06 lehdestä. Kankaana käytin polyesteriä, onneksi, sillä täytyy myöntää että jos olisin Nanson trikoon laittanut ja tuhonnut tähän, olkisi harmittanut. Ensimmäinen kokeilu ei mennyt ihan putkeen. Tein pelkkiä aplikointeja 1,5h ja onni että ensimmäiseni olivat tälläiset suuret.

Sitten vielä painoin silmämunat silmiin Tiimarista ostetulla painovärillä. Olen jo pitkään käyttänyt avuksi kirjanpäällystysmuovia, koska se pysyy koko ajan painettaessa paikallaan eikä niin tahraa kuin joku kalvo. Ja läpi näkee paremmin kuin pelkästä paperista.

Ja siinäpä ne: Helget rivissä: vasemman puoleinen isille koossa XXL, oikealla ukille koossa L ja alla pojalle koossa 104cm.

Ensikerralla parannan kyllä liimapaperia ja sen leikkaamista ettei näy noin pahasti. Ompelujälki voisi olla kai vähän reunemmassa, vai mihin kohtaan muut sen ompelevat? Ja kannattaa ehkä myös miettiä sen kuvan kokoa, että se oikasti mahtuu paitaan.

Seuraavaksi kai pitää tehdä kolmelle polvelle paidat Lasten Metsolan Walmetista! =)

Ja paidat päällä isillä ja pojalla