Ystäväni Jyrki otti yhteyttä että tekisinkö hänen veljen tyttärelleen (syntynyt kesäkuun alussa) kastelahjaksi vaatteita. Ja miehän tottakai suostuin, koska en ole pitkään aikaan päässyt pikkuneideille vaatteita tekemään. Toiveena oli kesäisiä vaatteita ja tällaisia on syntynyt:

Kesäpuku kokoa 56cm. Ohje Suuresta käsityölehdestä 1/09. Housut tehty puuvillasta. Vyötäröllä ja jalansuissa kuminauhat. Ohjetta muokkasin hiukan jalansuista.

Mekko samaan sarjaan, myöskin puuvilaa. Ohjetta hieman muokkasin yläosasta.

Ja koko puku

Ja hattu vielä samaan sarjaan. Hieman muokkasin tätäkin, jätin hatun röyhelöä lukuunottamatta yksinkerroin. Hihnat silkkinauhaa.

Mekko kokoa 62cm. Ohje Suuresta käsityölehdestä 11-12/06. Kankaana college. Helmassa pitsiä ja kädenteiden ja kauan reunassa myös pitsiä. Ei valitettavasti hyvin näy.

Trikoohousut 62cm, ohje Ottobre 1/09.

Ja koko puku

Röyhelöessumekko kokoa 70cm. Ohje Suuresta käsityölehdestä 6-7/06. Kaavaa muokkasin hieman, selässä vain 1 nappi ja napituslista. 

Hattu noin kokoa 40-42cm (en tehnyt saumavaroja). Ohje Ottobre 3/09. Kankaana puuvilla. Ideana se, että hatun saa käännettyä kuosin mukaan sopivaksi edellisiin asusteisiin.

Lisäksi on tulossa vielä neuleita (paita, hattu, tumput ja sukat) kunhan saan valmiiksi.