Menköön tämä nyt sitten Piipaan maanantain kangastuhojaisiin.

Olen todella kauan katsellut ja ihastellut erilaisia essumekkoja eri blogeissa. Tuumannut että tahdon samanlaisen itsekkin tehdä. Vanhassa Ottobreessä olisi kaavakin kuulemma, mutten sitä lehteä ole vielä näppeihini saanut. Niinpä päätin soveltaa. Joten tuumasta toimeen ja koekappaletta tekemään. Vanha pellavaliina oli siihen sopiva, mutta halusin säästää nyplätyn pitsin joten irrotin sen ensin.

Sitten otin kaavaan vinkkiä Suuren käsityölehden kaavasta (panen numeron tänne kunhan löydän lehden ja kaavan). Sitä sitten väänsin ja käänsin ja lopputulos oli koossa 86cm tällainen. Lisäsin etu- ja takakappaleeseen hieman pituutta että saisi napinlävetkin tehdyksi. Kaavana oli siis Suuren käsityölehden 2/10 liivihameen kaava.

Kangas näytti jotenkin valjulle ja rumallekkin jopa, joten päätin tehdä aplikoinnin eteen. Meni varmaan viikko kunnes päätin mitä teen. Pikkuneidin mieleen kun ovat kalat niin idea lähti siitä. Aplinoinnissa lähinnä puuvillaa, mustekalan silmät velouria. Kanttinauha kaapinperältä.

Sovitusvaiheesta kuvaa, hyvin näyttää vopivan.

Napit laitoin myös nappivarastoista, ovat vanhat kun mitkä! Napinläpiä en sitten lopulta tehnytkään, käänsin vain. Ja inhoan sitä, että kanttinauhan päälle tulee sauma, joten takapuoli tehty käsinpistoin.

Myönnän olevani tyytyväinen. Takakappalekkin menee hyvin päällekkäin eikä selkä näy. Ja edessä nuo napit näkyvillä on todella kiva, kun eivät ole olkapäillä.

Näitä lisää, ehdottomasti! Varsinkin jos käytössä ovat toimivia ja kivoja.