Jokin aika sitten Maija ja Janne toivat vanhoja lehtiä. Sieltä löytyi BWT Lastenneuleita 4-12 vuotiaille. Hintaa ollut aikoinaan 18:90. Lehti on täynnä Novitan langoille suunniteltuja neuleita, mistään ei vuotta löytynyt mutta veikkaan 70-lukua kuvista päätellen. Bongasin kuitenkin lehdestä todella kivoja myssyn ohjeita. Päätin sitten erästä kokeilla. Ja tällainen myssyn ohje se oli:

Koko: 4 ja 6v
Lankana: Panda Picant, Charlie Mohair, Panda Kid Mohair
Puikot 3 tai 3½
Mallineule: 1. neule joustinneuletta 1 oikein 1 nurin ja 1. krs. työn nurjalla puolen: 1 reunasilmukka, x 1 langankierto, nosta 1 silmukka nurin, 1 oikein, toista x:stä.  2. neule neulo nostetut silmukat langankierron kanssa oikein yhteen, neulotut silmukat nostetaan nurin, lanka jää puikolle langankierroksi.
Neuletiheys: 12 silmukkaa mallineuletta 2 = 10cm.

Työn kulku:
Neulotaan avonaisena neuleena. Luo 76 silmukkaa, neulo 7 kerrosta mallineuletta 1 (aloita työn nurjalta puolelta 1 reunasilmukka, 1 nurin). Jatka mallineuletta 2. Kun työn pituus on 17cm, neulo työn oikealla puolella koko kerros jatkuvasti 2 oikein ytheen. Neulo vielä 5cm mallineuletta 1, toista kavennukset ja ja vedä lanka koppujen silmukoiden läpi. Ompele sauma.

Ja minähän tein, oikeanpuoleinen valmistui ensin. Totesin että lopetusta pitää muuttaa eli tein sen niin että neuloin ensin kavennuksen ohjeen mukaan, sitten 3 kerrosta suoraan, sitten kavensin, 3 kerrosta suoraan ja sitten päättelin loput silmukat ja parempi tuli.

Mutta myssyt näyttivät isoille, seuraaviin tein 66 silmukkaa ja 1cm lyhemmäksi

Nämäkin näyttivät vielä isoille joten päätin tehdä 55 silmukalla ja 15cm pitkäksi

Ja johan oli parempi! Mahtuu pienempäänkin päähän. Kaikki jämälankaa, mm. Novitan Nallea, Woolia, Virolaista 100% villalankaa, 7-veljestä. Ihan kivoja tuli, nämä menevät myyjäisiin myytäväksi.