Kiitos Mari  (http://porkkanatarha.blogspot.com/)  tunnustuksesta!

 

TUNNUSTUKSEEN KUULUVA HAASTE KUULUU NÄIN:

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.
 
Piti ensin muistella mitä ovat ihmisen aistit...

Lähde: Wikipedia

Aisti on eliön keino havainnoida ympäristöään. Eliö voi saada havaintoon perustuvaa tietoa ympäristöstään vain aisteillaan. Eliön kuva ympäristöstä, todellisuudesta, on siis aina rajallinen.

Ihmisen aistit

Ihmisen aistien lukumäärä riippuu täysin määrittelijästä. Esimerkiksi tuntoaistin alueella on erittäin monta erilaista vastaanotinta eli reseptoria, jolloin vaikkapa kutituksen aistiminen sisältää vaikeita määrittelykysymyksiä. Perusaisteissa seuraava jäsennys on ehkä toimivin: makuaisti, hajuaisti, näköaisti, kuuloaisti, tuntoaisti, tasapainoaisti ja sisätuntemusaisti. Esimerkiksi. nälkä yms. on sisätuntemus. Tuntoaisti voidaan jakaa kosketus-, värinä- lämpö- kylmä- kipu- asento- ja paineaistiin. Näitä aisteja ilmenee myös pinnallisilla limakalvoilla.

Kuudennesta aistista puhuttaessa tarkoitetaan vaistoa tai muuta paranormaaliksi luokiteltavaa aistimistoimintaa, kuten kykyä tietää asioita ennakolta. Tätä aistia ei ole tieteellisesti pystytty todentamaan.

1. maku

Mitä olisi elämä ilman suklaan makua suussa tai hyvän teen makua tai lempiruokaa? Makujen maailma on moninainen, niin hyvine makuineen kuin vähemmän miellyttävineen. Josjus toivoisi ettei maistaisi niitä vähemmän hyviä makuja, mutta kuitenkin makunautinnot ovat ihania!

2. näkö

Ihminen ottaa näön avulla ympäriltään 80% informaatiostaan. Se on paljon. Kouluaikaan "leikimme" sokeita ja se oli rankkaa. Luulen, että näön menetys olisi itselle kova paikka.

3. kuulo

Suvussamme on vaiva nimeltään kuuloluiden umpeutuminen. Mummollani se oli, äiti huomasi 50 ikäisenä kuulonalenemaa ja minäkin olen sitä  jo huomannut. Ehkä siksi opiskelin viittomaan, äitini myös. Kuulo voi joskus mennä kokonaan, onneksi kuitenkin äänistä voin vieläkin nauttia!

4. tunto

Tunto on itselleni törkeä, on ihana silittää, helliä, halata ja paijata! Ja saada niitätakaisin.

5. tasapaino

Ilman tasapainoa emme pysyisi pysyssä, joten se on tärkeää.

 

Ja sittenkö pitäisi haastaa vielä 5 kanssaihmistä... APUA! Ainoa ketä ei kai vielä ole haastettu on siskoni ja hänen bloginsa on salasanasuojattu... Joten anteeksi vain, en taida haastaa ketään.  t. joukon petturi =)