Tryffelit (Yhteishyvä 12/95)

1 muna
8rkl tomusokeria
4rkl kaakaorasvaa
2tl vaniljasokeria

Pinnalle: kaakaojaihetta ja tomusokeria

Sulata kookosrasva ja jäähdytä se haaleaksi. Vatkaa muna ja sokeria vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe vähitellen sihdin läpi. Sekoita joukkoon haalea rasva ja vaniljasokeri. Jatka sekoittamista kunnes tahna kovettuu. Muovaa siitä sitten pieniä kokkareita ja kieritä ne kaakao-tomusokeriseoksessa. Säilytä tryffelit kylmässä.

Tryffelikonvehdit

170g taloussuklaata
2 keltuaista
2rkl kermaa
2rkl voita
1rkl konjakkia

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja annostele kahdella teelusikalla pieniin makeisvuokiin. Koristele pinnalle sukaatteja, nonparelleja tai kakkukoristeita. Anna jähmettyä jääkaapissa ja säilytä konvehdit tiiviissä rasiassa.
Nämä tryffelit ovat melko pehmeitä, joten ne on syytä syödä pikkulusikalla.

Tryffelit

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

150g kookosrasvaa

300g taloussuklaata

rusinoita

manteli/pähkinärouhetta

riisimuroja

maissihiutaleita

hillottuja appelsiininkuoria

 

Sulata kookosrasva hitaasti miedolla lämmöllä anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se kookosrasvaan vatkaten sileäksi. Voit käyttää seoksen sellaisenaan tai lisätä siihen mausteita tai koristeita. Nostele seos karamellimuotteihin. Pane jääkaappiin noin tunniksi ja säilytä kylmässä.

Tryffelit

 

125g kookosrasvaa

170g taloussuklaata

2dl tomusokeria

3rkl kaakaojauhetta

2 munaa

1rkl rommia tai muutama tippa piparminttuöljyä

 

Sulata kookosrasva ja suklaa liedellä tai mikrossa. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe voimakkaasti vatkaten, mieluiten sähkövatkaimella. Jatka vatkaamista ja lisää joukkoon munat yksitellen. Vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Mausta lopuksi rommilla tai piparminttuöljyllä (saa apteekista). Lusikoi tai pursota massa pieniin muotteihin ja anna jähmettyä viileässä.

 

Rusina-kookostryffelit

 

170g suklaata

100g kookosrasvaa

3dl kookoshiutaleita

1-2dl hienonnettuja rusinoita

Koristeluun: kookoshiutaleita

 

Sulata sulkaa ja kookosrasva mikrossa tai liedellä. Lisää kookoshiutaleet ja rusinat. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa seosta voimakkaasti kunnes se on vaaleaa, kuohkeaa ja kiinteää. Nostele seos pieniin muotteihin ja koristele kookoshiutaleilla. Voit myös levittää seoksen leivinpaperille, koristella sen kookoshiutaleilla ja leikata jähmettyneenä paloiksi terävällä veitsellä.

Kirsikkatryfelit (Kotiliesi 24/07)

18 kpl

 

150g tummaa suklaata (kaakaota 65-70%)

3/4 dl kuohukermaa

1/4dl kirsikkalikööriä tai rommia

tummaa kaakaojauhetta

 

Mittaa kerma ja alkoholi kattilaan ja kiehauta. Paloittele tummasulkaa kermaseoksen joukkoon ja sekoita, että suklaapalat sulavat. Anna massan jähmettyä huoneenlämmössä vähintään 6h, mielellään kauemminkin. Muotoile tryffelimassasta peukalonpään kokoisia tryffeleitä. Pyörittele tummassa kaakaojauheessa. Säilytä huoneenlämmössä.