Kyllä pysäytti! Tallinnaan menossa oltiin, kun ystäväni J lähetti viestin. 33-vuotiaana aivoinfarkti.

Pisti miettimään. Mikä elämässä on tärkeää? Mitä varten sitä oikeasti elää? Miten sitten, jos jotain "pahaa" sattuu? Kuka vierellä kulkee? Vai kulkeeko kukaan?

Tulin siihen tulokseen että elämässäni tärkeitä asioita on paljon. Vaikkei sitä uskoisikaan äkkiseltään. Mitä ne sitten ovat, on jokaisen päätettävissä ja määriteltävissä. Joillekkin voi olla toinen asia tärkeämpää kuin toiselle. Mutta mielestäni ei pidä tuomita sitä, jos minulle tärkeä asia ei ole toiselle tärkeä. Ja joku toinen arvostaa sinua sellaisena kuin olet, joku toinen ei. Se, että me olemme erilaisia, erilaisine asioidemme kanssa, pitäisi nähdä rikkaudeksi. Kyllä se pysäyttää kun esim. terveys meneekin alta, niinkuin J:n tapauksessa.

J: Kiitos siitä, että olet pitänyt minut ajan tasalla terveyttesi suhteen. On ollut todella ihana huomata, miten kuntoudut ja miten jaksat eteenpäin. Sinulla on vahva verkosto, mihin luotat. Elämässäsi on paljon asioita, mistä pystyt nauttimaan. Voimia paranemiseen! Ja ihan sinua varten otin Tallinnasta tämän kuvan:

1825841.jpg

Kannatan sitä, että jokainen miettii omalle kohdalle ne asiat, mitä elämässään haluaa säilyvän. Vaikka tiedän, että elämä vetää jokaista meitä vähän joka suuntaan, niin ei se elämä sairastumiseen lopu. Itsestä on kiinni miten sitä haluaa jatkaa. Jokaiselle on luotu yksi elämä joten eläkäämme se siten, että kun joskus täältä poistumme, läheisemme jäväät kaipaamaan.

Ja J: olet edelleen tärkeä minulle. Sanon sen siksi, ettei se vain unohtuisi.

Ja muutenkin: ihmiset sanovat ihan liian vähän välittävänsä toisistaan! Sanokaamme se silloin kuin voimme, joku päivä kun se ei enää ole mahdollista!

MINÄ VÄLITÄN SINUSTA!

1849899.jpg1849897.jpg