Tampereella oli sitten "pikku" myrsky. No, kukapa muukaan töissä tarpoi polviaan myöten hangessa ku mie? Ja aamulla kotipiha, missä nurmikko paistoi jo, näytti tälle:

Täytyy myöntää että jotenkin villapaidan valmistuminen tuntui ihan hyvälle! Jukka siis otti yhteyttä noin kk sitten ja pyysi että tekisin hänelle villapaidan. Tarkat ohjeet ja mitatkin sain, kuvio siis Jukan suunnittelema ja miun toteuttama. Mallia neuleeseen otin täältä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=135&d_id=13&lang=fi ja kokona suunnilleen M (muokkasin hieman koon S ja M väliltä) ja kaulus Modan yhen ohjeen mukaan muokattu. Lankana 7-veljestä ja pyöröpuikot 3½ resorissa + kauluksessa sekä okakuvioissa sekä 4½ muussa.

Aloitin työn olkapäille ja kaulukseen tulevalla kuviolla. Tämä oli leveydeltään noin 10cm, mikä oli kuulemma auttamatta liian leveä.

Sitten tein toisen kuvion, muokkasin sitä rajummin ja leveyttä oli 7½cm ja tämä hyväksyttiin.

Niinpä villapaita valmistui vähin erin. Välillä piti soittaa ja sähköpostittaa mitä minnekkin ja millä lailla. Toivon mukaan Jukalta ei mennyt hermo!

Sain luvan sovittaa itseni päälle, tälle se näytti meikäläisellä (tässä vain sivukuva!)

Paitaan Jukka halusi napit poronsarvissa, hän toteutti ne itse. Kiinnityksenä virkatut napilävet, koukku 2½ ja 10 ketjusilmukkaa.

Huomasin neuloessani ettei tätä olisi sittenkään kannattanut neuloa pyöröpuikoilla! Ensinnäkin harrikkalogon takaa paistaa ihan kamalasti valkoiset langanpäät sekä hihoihin joutui muokkaamaan oranssin kohdan niin että joka toinen alkaa sisempää ja joka toinen ulompaa. Mutta lähikuvasta näkyy myös kauluksen läpi valkoinen! Toivottavasti pääni ei tämän takia joudu pantille.

Lankaa kului seuraavasti: mustaa lähes 4 kerää (ei sillä kyllä enää neuloisi edes pannulappua!) ja oranssia ja valkoista lähes kerät. Painoa en edes muistanut kysyä postissa, mutta veikkaan sen olevan jotain 500g hujakoilla.

Ja tässä vielä Jukan päällä paita, näyttää niin paljon paremmalle kuin itseni päällä!