Keväällä aloin virkkaamaan isoäidinneliöitä. Tarkoitus oli tehdä "pitsi" erääseen paitaan, mutta neliöt olivat liian isoja siihen tarkoitukseen. No, tein niitä sitten vähitellen lissää ja lissää ja lopulta aloin miettimään mitä siitä voisi tulla. Kysäisin asiaa jopa täälläkin, mutta ajatus oli silloin jo lähes selvä: halusin vikatun topin. No, kun olin virkkuukoukkua käyttänyt ahkerasti, oli yläosa jo selvillä ja mielestäni nättikin ja alaosan koko myös selvillä  ja hyvä sekin. Mutta jossain siinä välissä parin kk aikana topin neulominen ei mennytkään putkeen...

Siitä tuli aivan liian läpinäkyvä! No, ongelma kai se ei ole sekään, pistetään kangasta väliin...

Mutta ei! Ei sittenään! Istuva ja nätti edelleen, mutta....

Kyllä siitä vaan hame tuli. Olen laihtunut liikaa!

Lankana Novita Tennessee, keltaista meni 100g, muut jämiä
Virkkuukoukku 2 (en edelleenkään omaa muita kuin 2 ja 8)
Puikot 3½ pyöröt, 40cm (jotka olivat aloittaessa aivan liian lyhyet, ehkä siksikin tästä tuli hame kun en saanut heti kavennettua sopivasti)

Yläosan neliöt kooltaan  7x7cm ja alaosan 8,5x8,5cm. Neuloin alhaalta ylöspäin, aloittaessa muistaakseni 179s/puoli ja lopettaessa 88. Kavensin koko ajan joka 6. kerros. Ensimmäiset 4 kertaa 2s yhteen, sen jälkeen 3s yhteen. Neulottu pidennetyin kerroksin joka toinen kerros. Pituus noin 60cm, alushameen 45cm. Vetoketju jemmasta, pituus 12cm.

Kuva päällä