Suvi otti yhteyttä ja pyysi tekemään housuja. Vapaat oli kädet, mutta toive oli 100cm. Tuumasta toimeen!

Ensimmäisenä on Nalle-housut. Kaava kirjasta Vaatteita leikki-ikäiselle, kirjoittajana Hetemäki ja Hiljama. Koko 100cm. Kankaana trikoo.

Aplikaatio trikoota ja kädet, jalat ja korvat vanhaa pyyhettä. Korvat jätin irralliseksi ja jostain syystä ommellessa tuli mieleeni Nalle Luppakorva. Hän vain oli ruskea.

Toisena tein Suuren Käsityölehden 11-12/05 Tonttupuku- kaavalla housut. Jätin alhaalta resorit pois. Taskut tein ulkopukukankaan palasta ja vanhasta lakanasta. Koko 104cm.

Kolmantena Kalahousut. Nämä on tehty Saimi- svetarihousun kaavalla, joka on Ottobreestä 1/09. Kaavaa muokkasin niin, että jatkoin lahkeita 10cm ja pistin lahkeensuuhun Foe-joustokanttinauhaa. Koko 104cm. Aplikaatiossa kala velouria ja ilmakuplat trikoota.

Neljännet Käpässieni- housut syntyivät Suuren Käsityölehden 1/09 Trikoohousut- kaavalla. Koko 98cm. Kangas trikoota.

Aplikaatissa tatin jalka trikoota, samoin valkoiset pallot ja punainen lakki ulkopukukankaan jämästä.

Viidennet Laiva- housut syntyivät K. Waadahlin kirjoittamasta Ompele tenavien tamineet, 0-4 vuotiaalle kirjasta. Koko 104cm. Kankaana tuollainen plyyshi (?) ellen väärässä ole.

Aplikaatiossa purjeet puuvillaa ja paattiosa vanhaa pyyhettä.

Kuten kuvista näkee, kuminauhoja näissä ei ole. Kun ensin mietin housuja olisin tehnyt ne valkoisesta collegesta, mutta kun kyseessä on 3-vuotias käyttäjä, niin totesin valkoisen olevan liian arka väri. Toivottavasti joku näistä kaavoista istuu lapselle! Ja värejä ja kuvia tehdessä ajattelin sitä, että näitä voivat käyttää niin tytöt kuin pojat.