Siskoni on saanut aikaisemmin Fazerin suklaakirjan (painettu Tallinnassa) työpaikaltaan ja minä tietenkin kopioin monia reseptejä! Tämä sopii myös valokuvatorstain aiheeksi, siellä aiheena oli tälläkertaa SUKLAA!

Valkosuklaamufffinssit

100g Fazwerin sinistä maitosuklaata
2 munaa
3dl sokeria
1,5dl juoksevaa margariinia
2dl piimää tai maustamatonta jugurttia
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1dl Fazer ögon-kaakaota

Rouhi suklaa veitsellä paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää margariini ja piimä. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne munavaahtoon. Paista muffinssivuoissa 200 astetta noin 15-20 min.

Minä kyllä tein vähän toisin: pistin maitosuklaan sijaan mariannecrunshia, juoksevan margariinin sijaan rypsiöljyä, piimän ja jugurtin sekoitusta ja jauhoina gluteenitonta jauhoseosta. Silti hyvää tuli!

Suklainen kahvikakku

150g voita
2dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl kaardemummaa
½dl Fazer ögon-kaakaojauhetta
1dl kylmää vahvaa kahvia

kuorrutus:
100g Fazer blocsuklaata vaaleaa tai tummaa
½dl kuohukermaa

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vuoronperään kahvin kanssa. Kaada voideltuun kakkuvuokaan (minä tein kakkuvuokaan, kannattaa ehkä ennemmin tehdä ihan kuivakakkuvuokaan). Paista 175 asteessa n 40 min. Anna jäähtyä vuuassa ja kumoa.
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma ja sekoita hyvin. Kaada suklaa jäähtyneelle kakulle.