Toffee (Yhteishyvä 12/95)

2dl sokeria
1dl siirappia
1dl maitojauhetta1dl vettä
(2rkl mantelirouhetta)
1tl voita

Sekoita ainekset laakeaan kattilaan ja keitä hiljalleen ophjaa myöten sekoittaen kunnes seos alkaa irrota reunoista. Kaada se silloin pieniin foliomuotteihin ja jäähdytä.

Toffeet 30-40kpl (Pirkan Joulun herkut 12/97)

1rkl voita tai margariinia
2dl sokeria
2dl kuohukermaa

Sulata suklaa teflonkattilassa. Lisää sokeri ja kerma puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita kokoajan. Keitä seos vaaleanruskeaksi (runsaat puoli tuntia) ja paksuksi. Kaada se leivinpaperille noin 1cm:n paksuiseksi kerrokseksi ja leikkaa jähmettynyt levy veitsellä tai kuviomuotilla toffeepaloiksi.

Perinteinen Kermatoffee (Kotiliesi 12/07)

n 100 karamellivuokaa/30 palaa

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

100g voita

2dl kuohukermaa

3dl sokeria

1dl vaaleaa siirappia

1tl etikkaa

(2tl glukoosijauhetta, apteekista)

 

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 30-60 min. Kaada seos karamellivuokiin lusikan avulla tai tasaiselle alustalle ja leikkaa siitä paloja veitsellä.